Nagyításhoz kattintson a képre!

Felsőtárkányi Rétesnapok

Híres a tárkányi rétes! Hogy miért? Gyere és kóstold meg! Egy titkot elárulunk: itt kézzel húzzák a tésztát! A finom falatok mellé színes programokat is kínálunk.

A Felsőtárkányi Rétesnap több mint 15 éve kerül megrendezésre településünkön, mely az év legkiemelkedőbb rendezvénye. A rendezvény ötlete a helyi nyugdíjasok körében vetődött fel. Ők azok, akik útnak indították és a mai napig munkájukkal életben tartják a rétesnapot. A tárkányi lakodalom fő csemegéje a sós-túrós rétes volt, mely teljes egészében kézzel készül. A réteseket a helyi nyugdíjasok és a falu lelkes közössége készíti a helyszínen, ahonnan minden évben több ezer rétes kerül ki. A helyszín a Felsőtárkányi Tópart, mely magában is már egy értékes turisztikai vonzerő.

Különös értéke a fesztiválnak a nagy résztvevői aktivitás, melynek közösségkovácsoló hatása vitathatatlan. Elsősorban a nyugdíjasok, a község intézményeinek dolgozói, a civil szervezetek és a helyi polgárok önkéntes részvétele, mely nagy közösségkovácsoló hatással bír. Célunk, hogy a fiatalabb nemzedék is megtanulja, és továbbörökítse ezt az értéket. Szeretnénk továbbra is megismertetni az ide látogatókkal a felsőtárkányi hagyományokat, tovább erősíteni a helyiekben ennek a hagyománynak az ápolását. A fesztivál kétnapos rendezvénnyé nőtte ki magát, mely színes programjaival széles rétegeket vonz.

Idén is a tóparton húzzák az asszonyok a házi rétest, a hagyományos sós-túrósat, de persze lesz édes is! Színvonalas programok egész nap kicsiknek és nagyoknak. Szombaton este a Barrio Latino forrósítja fel a hangulatot, vasárnap délután a Csík Zenekar zárja a programot.

A Generali a Biztonságért Alapítvány egészségügyi szűrőbusza szombaton 09:00 - 17:00 óra között várja az érdeklődőket!

Pontos helyszín:
Felsőtárkány - Tópart

Belépő:
A rendezvény látogatása ingyenes!

Információ:
Faluház
36/785-367
 

Települések Felsőtárkány közvetlen közelében

Program info
 • TELEPÜLÉS
  Felsőtárkány
 • CÍM
  Felsőtárkány - Tópart
 • TELEFON
  36 785-367,
 • E-MAIL
  kozmuvelodes@felsotarkany.hu
 • NYITVATARTÁS
  08.04-08.05 - 
Programtípus
 • Gasztronómia, Koncertek és fesztiválok
helyszín
 • Észak-Magyarország
Település ismertető
 • Felsőtárkány

  oldalunkat folyamatosan fejlesztjük. Ezen az oldalon rövidesen megtalálhatja látnivalóit, nevezetességeit, illetve programajánlatokat . Addig tekintse meg környéki programokat és a szint...

Szállások Felsőtárkányonés környékén


További találatok: | |
Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu